Back to school! Leuke les ideeën met LEGO®

Bij Bram’s Bouwstenen geloven we dat leren en plezier hand in hand gaan, en LEGO® is hier het perfecte hulpmiddel voor. Of je nu aan het rekenen bent of een verhaal verzint, het wordt allemaal een stuk leuker met LEGO®

Op zoek naar LEGO® in de klas? Huur een set LEGO® of koop tweedehands LEGO® om mee aan de slag te gaan.

LEGO® gebruiken tijdens de wiskundelessen

Wie zei dat wiskunde saai was? Pak wat LEGO®-blokjes erbij en zie hoe die lastige sommen tot leven komen!

  • Basis rekenen: Gebruik LEGO®-blokjes om eenvoudige sommen te visualiseren en op te lossen. Laat de leerlingen optellen en aftrekken door blokjes toe te voegen of weg te nemen.
  • Breuken leren met LEGO®: Verschillende maten LEGO®-blokken kunnen ook worden gebruikt om het concept van breuken en verhoudingen te introduceren. Het visuele aspect helpt bij het begrijpen van deze soms lastige wiskundige concepten.
lego in de klas

LEGO® gebruiken voor taal

  • Woordbouwen met LEGO®: Zorg dat je op allemaal losse blokjes LEGO® een leter geschreven hebt.  Geef elke leerling een set LEGO-blokken met letters en daag ze uit om zoveel mogelijk woorden te maken door de blokken te stapelen.
  • Verhalen bedenken en uitbeelden: Laat de leerlingen hun creativiteit de vrije loop en creëer hun eigen LEGO®-werelden. Wat gebeurt er in hun zelfgebouwde scène? Laat ze het in hun eigen woorden vertellen!

Wetenschap beter begrijpen door LEGO®

Mechanica met LEGO® technic: Met LEGO® Technic sets kun je de basisprincipes van mechanica demonstreren, zoals tandwielen, hefbomen en assen. De basisprincipes van mechanica worden een stuk begrijpelijker.

Beter leren samenwerken

LEGO® is niet alleen goed voor het individuele denkwerk, maar ook voor het samenwerken. Verdeel de klas in teams, geef ze een bouw uitdaging en kijk hoe ze hun communicatieve vaardigheden en probleemoplossend vermogen oefenen.

Les idee lego

Huur jouw LEGO®-set bij Bram’s Bouwstenen

Bij Bram’s Bouwstenen hebben we een breed scala aan LEGO-sets beschikbaar voor verhuur, ideaal voor klasgebruik. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Je kunt ons bellen of appen op 06-42515885. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons LEGO®-paradijs.

Heb je vragen?