Duurzaamheid & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

© Luna Hollander

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn tegenwoordig dé buzzwoorden in de maatschappij. Maar bij Bram’s Bouwstenen is het meer dan een trend, het zijn onze kernwaarde en dat leggen we graag uit.

Duurzaamheid

Tweedehands
Bij Bram’s Bouwstenen verkopen we voor 95% tweedehands LEGO®. Dit betekent dat ze geen nieuwe LEGO® hoeven te produceren voor ons en dat er minder olie uit de grond gehaald hoeft te worden. Hierdoor hebben we bijna geen negatieve invloed op het milieu. Zo geven we de LEGO een tweede/derde/vierde/vijfde leven.
Deze denkwijze proberen we overal op toe te passen.

Recht op Reparatie
Bij Bram’s Bouwstenen geven we LEGO®-sets een tweede leven door ze te controleren en compleet te maken. We tellen de sets, vervangen kapotte en beschadigde onderdelen en repareren dingen waar mogelijk. Ook komen veel van onze klanten stukjes zoeken om hun incomplete sets weer compleet te maken. Zo krijgen de sets in hun geheel een tweede leven (niet alleen de losse onderdelen). Als je kijkt naar alles wat er vandaag de dag verkocht wordt zijn er veel dingen (vooral elektrische appararaten) die niet of moeilijk reparereerbaar zijn, we zijn blij dat we dit wel met de LEGO®-sets kunnen doen.

Huren is duurzaam!
Het huren van spullen wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Het is namelijk een duurzame keuze! Door te huren in plaats van te kopen, draag je bij aan een circulaire economie. In plaats van dat er steeds nieuwe spullen geproduceerd moeten worden, worden bestaande spullen hergebruikt. Hierdoor wordt er minder afval geproduceerd en wordt er minder gebruik gemaakt van grondstoffen en energie.

Dit geldt ook voor het huren van LEGO® bij Bram’s Bouwstenen. Door te kiezen voor het huren van LEGO® in plaats van het kopen van nieuwe LEGO® , draag je bij aan het verminderen van de productie van nieuw plastic. Bovendien hoef je niet zelf te investeren in LEGO® sets die je maar één keer gebruikt, maar kun je de sets tijdelijk huren en daarna weer terugbrengen. Zo kun je genieten van het bouwen en spelen met LEGO®, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de impact op het milieu. Kortom; duurzaam speelplezier!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Samenwerkingen
Bram’s Bouwstenen werkt nauw samen met mensen die revalideren, reïntegreren, “een afstand tot de arbeidsmarkt” hebben en/of een “rugzakje”. We voorzien stichting Amarant, Sovak, Prisma, Thebe, Breda College, oud-vossermeer, JanenAlleman, TeamUniek, PlukDeDagbesteding en het Thomashuis van LEGO® om hun cliënten te voorzien van een dagbesteding.

Vrijwilligerswerk
Ook bieden we vrijwilligerswerk aan, waarbij we kijken naar wat er mogelijk is en er geen tijdsdruk is. Bijvoorbeeld het sorteren van LEGO® op kleur, het controleren van sets en het inpakken van spullen. Instanties zoals het GGZ en Jeugdzorg weten ons ook te vinden. Vaak helpen wij ook mensen die in het grijze gebied zitten en hierdoor tussen tussen wal en schip raken bij andere locaties/organisaties. Mensen met autisme, mensen die aan het reïntergreren zijn, mensen met fysieke/mentale klachten, mensen die eenzaam zijn, enzovoorts. Iedereen is welkom, zonder verplichtingen.

In de pijplijn
Onlangs zijn we ook een samenwerking aangegaan met meerdanbegaafd om ruimte te faciliteren voor bijeenkomsten voor ouders met hoogbegaafde kinderen. Zowel kinderen als ouders kunnen elkaar hier spreken buiten een school- of zorgomgeving. Bovendien zijn er gesprekken gepland met de gemeente Breda voor eventuele re-integratie en participatie trajecten voor mensen in de ziektewet.
*Toevoeging 22-01-2024: deze projecten zijn stil komen te liggen maar willen we zeker weer oppakken.

Bedankt
We willen iedereen bedanken die ons helpt bij het uitvoeren van onze kernwaarde. Dankzij jullie kunnen we tweedehands LEGO® verkopen/verhuren en mensen voorzien van dagbesteding. Samen zetten we ons in voor een duurzamere en inclusievere samenleving.

Heb je vragen?