Duurzaamheid & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

© Luna Hollander

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn tegenwoordig dé buzzwoorden in de maatschappij. Maar bij Bram’s Bouwstenen is het meer dan een trend, het zijn onze kernwaarde en dat leggen we graag uit.

Duurzaamheid (Tweedehands)
Bij Bram’s Bouwstenen verkopen we voor 95% tweedehands LEGO®. Dit betekent dat ze geen nieuwe LEGO® hoeven te produceren voor ons en dat er minder olie uit de grond gehaald hoeft te worden. Hierdoor hebben we bijna geen negatieve invloed op het milieu. Deze denkwijze proberen we overal op toe te passen, zo kiezen we ook voor herbruikbare zakjes én tweedehands verzenddozen.

Huren is duurzaam!
Het huren van spullen wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Het is namelijk een duurzame keuze! Door te huren in plaats van te kopen, draag je bij aan een circulaire economie. In plaats van dat er steeds nieuwe spullen geproduceerd moeten worden, worden bestaande spullen hergebruikt. Hierdoor wordt er minder afval geproduceerd en wordt er minder gebruik gemaakt van grondstoffen en energie.

Dit geldt ook voor het huren van LEGO® bij Bram’s Bouwstenen. Door te kiezen voor het huren van LEGO® in plaats van het kopen van nieuwe LEGO® , draag je bij aan het verminderen van de productie van nieuw plastic. Bovendien hoef je niet zelf te investeren in LEGO® sets die je maar één keer gebruikt, maar kun je de sets tijdelijk huren en daarna weer terugbrengen. Zo kun je genieten van het bouwen en spelen met LEGO®, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de impact op het milieu. Kortom; duurzaam speelplezier!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen:
Bram’s Bouwstenen werkt nauw samen met mensen die revalideren, reïntegreren, “een afstand tot de arbeidsmarkt” hebben en/of een “rugzakje”. We voorzien stichting Amarant, JanenAlleman, TeamUniek, PlukDeDagbesteding en het Thomashuis van LEGO® om hun cliënten te voorzien van een dagbesteding.

Ook bieden we vrijwilligerswerk aan, waarbij we kijken naar wat er mogelijk is en er geen tijdsdruk is. Bijvoorbeeld het sorteren van LEGO® op kleur, het controleren van sets en het inpakken van spullen. Instanties zoals het GGZ en Jeugdzorg weten ons ook te vinden. Vaak helpen wij ook mensen die in het grijze gebied zitten en hierdoor tussen tussen wal en schip raken bij andere dagbestedingen.

Meerdanbegaafd
Onlangs zijn we ook een samenwerking aangegaan met meerdanbegaafd om ruimte te faciliteren voor bijeenkomsten voor ouders met hoogbegaafde kinderen. Zowel kinderen als ouders kunnen elkaar hier spreken buiten een school- of zorgomgeving. Bovendien zijn er gesprekken gepland met de gemeente Breda voor eventuele re-integratie en participatie trajecten voor mensen in de ziektewet.

Bedankt
We willen iedereen bedanken die ons helpt bij het uitvoeren van onze kernwaarde. Dankzij jullie kunnen we tweedehands LEGO® verkopen/verhuren en mensen voorzien van dagbesteding. Samen zetten we ons in voor een duurzamere en inclusievere samenleving.

Heb je vragen?